Cem Sarikaya

In deze reeks stellen we tot aan gemeenteraadsverkiezingen in maart, onze kandidaten voor. Hieronder een interview met Cem Sarikaya, nummer 9 op de kandidatenlijst voor Barendrecht.

Naam:     Cem Sarikaya

Leeftijd:   46 jaar

Functie:   Senior Account Manager bij Telecomlijn Zakelijk BV.

Telefoon: 0180-888180

 


Waar in Barendrecht woon je en wat is het mooiste plekje in de wijk?
Ik woon met mijn vrouw en 3 kinderen in de nieuwe wijk Bevershof te Smitshoek

Welke Barendrechter inspireert je?
Johan Terdu! Hij is oprichter van stichting Dajong, een werkplaats voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt of een handicap die daar computers, tablets en telefoons repareren. Daarnaast is hij ook nog coördinator van de buurtpreventie in Barendrecht. Een bevlogen en vooral betrokken Barendrechter, die een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving.

Hoe ziet jouw ideale Barendrecht voor jou eruit, en wat zou je willen veranderen?
Veiligheid is een voorwaarde voor vrijheid. Iedereen in Barendrecht heeft recht op een veilige buurt. Voor mij is veiligheid een basisbehoefte. Ik wil graag meer aandacht voor de onveilige hotspots in Barendrecht, zoals Middeldijkerplein maar ook het dorpsplein in het weekend. Ook wil ik de betrokkenheid van de gemeente richting onze inwoners vergroten. Dit wil ik doen door hen meer invloed te geven op en over hun eigen leefomgeving.  Ik zal er voor alle Barendrechters zijn!

Waarom heb jij je beschikbaar gesteld voor een plaats op de kandidatenlijst?
Omdat ik mij als deelgenoot van onze Barendrechtse samenleving graag mensen wil verbinden. Gezien mijn sociale achtergrond, ervaringen binnen de multiculturele omgeving van Barendrecht en mijn vroegere rol als buurtregisseur bij de politie Rotterdam Rijnmond, ben ik ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren. De waarden van de sociaal democratie van rechtvaardigheid, gelijkheid en ontwikkeling zijn zo sterk in mij geworteld, dat ik mij verantwoordelijk voel hier echt iets aan te willen doen. Als raadslid van de PvdA kan ik mijn idealen realiseren. Helpt u mij verder ?

Welke standpunten zijn voor jou van belang?

  • Zeker zijn van een gerichte aanpak en preventie van drugsoverlast, asociaal gedrag en criminaliteit;
  • Zeker zijn van cameratoezicht op risicovolle gebieden in overleg met inwoners;
  • Zeker zijn van meer inzet van onze buitengewoon opsporingsambtenaren en buurtpreventie met meer bevoegdheden.

Wat hoop je te bereiken als je straks gekozen wordt?
Dat Barendrecht op het gebied van veiligheid flink verbetert. Denk aan een gerichte aanpak  op het gebied van woninginbraak, auto-inbraak, fietsendiefstal, drugsoverlast en criminaliteit. Daad bij het woord voegen, zodat onze kiezers weten dat zij op ons kunnen rekenen.

Wat is momenteel voor jou de belangrijkste politieke issue in Barendrecht en hoe moet PvdA zich daarin opstellen?
Meest recente politieke issue is toch wel de Klijnsma-gelden. Het geld is bedoeld voor armoedebestrijding onder kinderen, maar komt nauwelijks bij hen terecht. Het geld hoort thuis bij onze kinderen, zij kunnen nu niet goed meedoen in onze samenleving.