Ed Mol

In deze reeks stellen we tot aan gemeenteraadsverkiezingen in maart, onze kandidaten voor. Hieronder een interview met Ed Mol, nummer 3 op de kandidatenlijst voor Barendrecht.

Naam:     Ed Mol

Leeftijd:   68 jaar

Functie:   Directeur bouwkundig adviesbureau Movizion. Voorzitter van de ANBI stichting Culturele Alliantie Barendrecht.

Telefoon: 0180-888180

 


Waar in Barendrecht woon je en wat is het mooiste plekje in de wijk?
Ik woon in de wijk Waterkant in Carnisselande en het mooiste plekje vind ik het uitzicht vanaf de Jan Gerritsen Heuvel.

Welke Barendrechter inspireert je?
Inge de Bruijn de zwemkampioen. Bovendien mijn overbuurvrouw.

Hoe ziet jouw ideale Barendrecht voor jou eruit, en wat zou je willen veranderen?
Ik droom van een veilig Barendrecht waar ook mijn kinderen en kleinkinderen in een betaalbare goede woning kunnen wonen. Ik droom van een mooi recreatiegebied in de Zuidpolder dat blijvend groen blijft, vrij van lelijke bouwsels en industriele gebouwen.

Ik droom dat alle Barendrechters wanneer de tijd daar is, goede zorg aan huis of dicht bij huis kunnen krijgen zodat zij in hun vertrouwde omgeving oud kunnen worden. En ik droom van een milieuvriendelijk Barendrecht dat duurzame energie in elke woning mogelijk maakt

Waarom heb jij je beschikbaar gesteld voor een plaats op de kandidatenlijst?
Omdat ik mijn dromen in Barendrecht waar wil maken en uitgebreide ervaring in de raad wil delen met de vele jonge nieuwkomers in de partij.

Welke standpunten zijn voor jou van belang?
Samen sterk en sociaal, gelijke kansen voor iedereen ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Duurzame oplossingen op kleine schaal

Wat hoop je te bereiken als je straks gekozen wordt?
Dat ik de raad kan overtuigen dat het anders, socialer en progressiever moet in Barendrecht. Dat je buiten de platgetreden paden en vastgeroeste ideeën moet denken.

Wat is momenteel voor jou de belangrijkste politieke issue in Barendrecht en hoe moet PvdA zich daarin opstellen?
De duurzaamheidsopgave is het belangrijkste issue. De PvdA in Barendrecht is geen voorstander van windmolens in dichtbevolkt gebied. Dat betekent een zoektocht naar betere alternatieven zoals bodemwarmte, geothermie, zonnepanelen en dergelijke.

Ook kleinschalige windmolens zoals de windboom verdienen aandacht, deze passen in de gebouwde omgeving en stuiten niet op onoverkomelijke bezwaren.