Fractienieuws

In het Hart van de Raad

De is jeugd is de toekomst en hoe mooi is het dat onze Barendrechtse jeugd mee wil en kan bepalen in de politiek.

Dinsdagavond 19 december hebben de Jonge Socialisten Barendrecht vooraf aan de gemeenteraadsvergadering een petitie aangeboden “alle kinderen doen mee”. De jongeren waren met een grote groep aanwezig en gaven  een zeer duidelijke en krachtige toelichting over waarom zij vinden dat geld voor kinderarmoede, nu eindelijk besteed wordt aan kinderen, rechtstreeks en in natura.  Voor de petitie hebben de jongeren in totaal 840 handtekeningen overgedragen aan het  college.

Het is fantastisch om te zien dat er jongeren zijn die politiek betrokken zijn en dat vindt eigenlijk iedereen.  Verschillende fracties gaan nu met hen in gesprek, inwoners hebben massaal positief gereageerd op de petitie en ook vanuit de media kwam er volop aandacht en nog steeds. Op landelijk niveau hebben zij samengewerkt met Nieuwsuur, maar ook de lokale media zoals Exxact fm besteedde aandacht aan hun. Bovendien is de petitie van deze Barendrechtse jongeren de aanleiding voor een Tweede Kamer-debat in januari over dit onderwerp. Hoe gaaf is dat!

Onze Barendrechtse jongeren doen er toe in Barendrecht, maar ook daar buiten. Dat betekent niet alleen luisteren en ja-knikken, maar ook serieus aan de slag gaan met hun ideeën en oplossingen voor de toekomst voor Barendrecht.  Zij kwamen bijvoorbeeld met een voorstel om een KinderAdviesRaad Barendrecht (KARB) op te richten die per leeftijd‐ en ontwikkelingsgroep verschillende mogelijkheden benoemd waar deze gelden ( bedoeld voor kinderen in armoede) aan besteed gaan worden zodat dit vanuit en door de kinderen zelf kan worden aangegeven.

En strijdbaar dat zij zijn, want mocht de raad geen gehoor geven aan de oproep van de jongeren om deze gelden aan de kinderen in armoede uit te geven voor wie deze bedoeld zijn, dan gaan zij een klacht indienen bij de kinderombudsman tegen de gemeente Barendrecht.

Wethouder Van Der linden gaat gelukkig ook met hen in gesprek, want linksom of rechtsom…je komt niet om hen heen.

Proost op de jeugd…Proost op de toekomst…

Doe mee!

Doe mee!

Wil jij je idealen omzetten in daden? Vind je het belangrijk om je te laten horen of ons financieel te steunen? Dat kan! Doe met ons mee en maak het verschil!

Ik doe mee