Barendrechtse vrouwen in de bloemetjes gezet.

11 maart 2018

Daadkrachtige Barendrechtse vrouwen in de bloemetjes gezet.

De Pvda Barendrecht heeft in het kader van 8 maart ‘ internationale vrouwendag’ verschillende daadkrachtige vrouwen een ode gebracht in de vorm van een enkele bossen rozen. Deze vrouwen hebben stuk voor stuk hun sporen verdiend binnen het vrijwilligerswerk in Barendrecht. 

Als eerste een van de mantelzorgers mevrouw Dentro die met geduld en liefde al jaren haar dementerende man verzorgd.

Of Irma Reese Valdebenito die zowel vrijwilliger is in het senioren restaurant als bij de centrumtuin. In de centrumtuin maakt zij contact met de statushouders, ook al zijn zij nog niet aan de taal gewend. Door haar enthousiasme weet zij hen en de buren te bewegen mee te doen. En dan het eerste “buurthuis” in Barendrecht, na jaren van geduld en hard werken opgericht door Gerda Pradun en als vrijwilliger actief om ook nieuwe groepen te stimuleren.

Dan is er nog Ozlem die met enthousiasme ruim een jaar geleden met een fotoclub is gestart waarin de leden, na elke wekelijkse opdracht, elkaar steunen en advies geven. Zij houdt deze club als vrijwilliger draaiende met inzet en gevoel voor de fotografie. 

Nog iemand die zichzelf sterk heeft ontwikkeld, Marina, vrijwilliger van het eerste uur bij de klusclub in de Kruidentuin. Zij zorgt er voor dat de dementerenden mannen een actieve dagbesteding hebben, vaak op hun oude vakgebied. Zomaar een paar korte portretten van actieve vrouwen.

De PVDA Barendrecht is van mening dat wij veel meer Barendrechtse vrouwen op 8 maart in de bloemetjes kunnen zetten, echter wij hebben een keuze gemaakt uit de vele vrouwen die niet altijd een podium hebben waarop zij zichtbaar zijn. Wij zien deze 5 vrouwen als representanten van de vele sterke en daadkrachtige vrouwen in onze gemeente en vinden dat minstens een bloemetje waard.

 

Pvda afdeling Barendrecht , bestuur en fractie 

Coby van Deursen , voorzitter