Voorzitter PvdA Barendrecht

Coby van Deursen

Coby van Deursen

Over Coby van Deursen

Al weer zo’n  8 jaar ben ik actief in de lokale politiek van Barendrecht. De afgelopen periode heeft de PvdA zitting gehad in de oppositiebanken van de gemeenteraad. Als fractie van vier personen hebben wij de voorbereidende raadscommissies verdeeld en mijn collega Reshma en ik hebben zitting in de commissie Samenleving. De vele onderwerpen die daar worden besproken zijn ondermeer Veiligheid, Participatiewet (vh sociale zaken), Onderwijs, Ouderenbeleid, Jeugd etc. Wij werken binnen de fractie in duo’s zodat er altijd samenspraak is over elkaars aandachtsgebieden. Naast mijn aandachtsgebieden in de gemeenteraad ben ik ook  in de praktijk (bestuurlijk)actief binnen diverse organisaties waaronder organisaties gericht op Jongeren, Onderwijs en Zorg. Ook in de komende jaren wil ik mij inzetten om ons gemeentelijk beleid op het gebied van Jeugd, Zorg, Minima en Veiligheid, vanuit de beginselen van de PvdA, verder vorm te geven. De vele nieuwe regelgeving die de komende jaren onder de verantwoording van de gemeenten komen zoals de Jeugdwet, Participatiewet en uitbreiding van de Wet maatschappelijke ondersteuning zullen vooral van ons als PvdA’ers extra alertheid en inzet eisen.

Bij de aanvang van de werkzaamheden in de lokale politiek was en is de lokale overheid voor mij geen onbekende aangezien ik al vele jaren heb gewerkt als (interim) manager binnen verschillende overheidsorganisaties. Ondermeer was ik enkele jaren directeur sociale dienst, heb ik een dienst publiekszaken geleid, een sector beleid en diverse reorganisatiesIn het begin van mijn carrière heb ik de gezondheidszorg van binnenuit leren kennen als medisch maatschappelijk werker in een ziekenhuis en later als begeleider van leerling verpleegkundigen.

Ruim 25 jaar geleden ben ik in Barendrecht, in de wijk Molenvliet komen wonen.Enkele jaren daarvoor had ik mij als lid aangemeld bij de PvdA. Na mijn HBO opleiding sociale dienstverlening ben ik Sociologie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Wij zitten in een tijdperk van voordurende bijscholing en/of specialisatie. Ook ik volg regelmatig met veel plezier (bij)scholing en ga op stagebezoek bij verschillende instellingen.Over mijn laatste training als mediator ben ik enthousiast en geeft mij meer inzicht in de manieren en belang van communiceren.  Tijdens mijn carrière heb ik een drietal keren een maandenlange rugzakreis gemaakt door landen als Amerika, Afrika en Azië. Daarbij heb ik tijdens de vaak ongemakkelijke reizen vele culturen leren kennen, omgaan met tegenslag en (on)geduld, doch vooral genoten van de natuur, de mensen en inspanningen. De bergen en vooral die in het Himalaya gebied hebben duidelijk mijn voorliefde. Ook nu nog ben ik elk jaar een aantal weken helemaal uit beeld en verstoken van de gangbare communicatie hoog in de bergen.