Wethouder

Reshma Roopram

Zorg en welzijn, jeugd, jongeren en wijkteams
Reshma Roopram

Over Reshma Roopram

Mijn naam is Reshma Roopram, 39 jaar en al ruim 8 jaar actief in de Barendrechtse politiek. Als raadslid, als fractievoorzitter in Barendrecht en sinds kort ook als voorzitter van de PvdA Zuid Holland. Naast de politiek ben ik ondernemer en actief in het vrijwilligersleven. Zo ben ik onder andere schuldhulpmaatje. Mijn inspiratie zijn de dierbaren om mij heen, zij houden mij goed in balans. Mijn motto in het leven: ” Laat je niet definiëren door wat anderen van jou vinden, maar creëer jouw eigen verhaal.”

De afgelopen jaren heb ik namens de PvdA in de Barendrechtse raad met veel passie mij ingezet voor een sterk en sociaal Barendrecht. Zo heb ik mij als ondernemer ingezet voor Barendrechters in het bijzonder kinderen in armoede, een verbeterde aanpak schuldenproblematiek, goede ondersteuning en waardering voor onze mantelzorgers, goede en betaalbare zorg en heb ik voor het eerst in Barendrecht aandacht gevraagd voor onbewust arbeidsmarktdiscriminatie. Erg trots ben ik op het feit dat mijn motie invoering kindpakket is aangenomen en dat dankzij mijn inbreng de supermarkten op zondag gewoon open zijn. Maar wij zijn er nog lang niet…

De afgelopen jaren hebben wij te maken gehad met een zeer rechtse college dat meer geïnvesteerd heeft in stenen dan in mensen. Daarom wil ik namens de PvdA de komende periode keihard strijden voor een Barendrecht waar wij zeker zijn van gelijke kansen op de arbeidsmarkt en voor elk kind. Zeker zijn van betaalbare zorg voor iedereen en mogen onze Barendrechtse sociaal ondernemers en zzpers er zeker van zijn dat de gemeente hen ondersteunt.

Mijn speerpunten:

Zeker zijn dat de inkomensafhankelijke bijdrage wordt afgeschaft.

Zeker zijn van huiswerkbegeleiding voor ieder kind, waar nodig met financiële steun vanuit de gemeente

Zeker zijn van een Barendrechtpas voor alle inwoners

Zeker zijn van eerlijke kansen op de arbeidsmarkt