Secretaris

Sandra Kok

Mijn Naam is Sandra Kok,

Geboren en getogen in Barendrecht. Moeder van 3 kinderen. Verre familie van mij, een “ achter oom “ is ooit loco burgemeester in Barendrecht geweest. Maatschappelijke betrokkenheid en politiek gaan hand in hand in onze samenleving. Juist als je het verschil wilt maken, en dat wil ik ! Zeker als je woont en werkt in Barendrecht, je kinderen krijgt die vervolgens ook hier opgroeien en naar school gaan, dan zie je dat sommige zaken anders of beter kunnen.

Ik ben kandidaat raadslid, plaats nummer 7 en actief als secretaris binnen het bestuur.

Mijn carrière in het kort:

Na mijn HBO toerisme & recreatie ben ik werkzaam geweest in de reiswereld, als o.m balie medewerker/reisadviseuse, ticketing agent, consultant business Travel, daarna omgeschoold tot docent air fares & ticketing in de luchtvaart sector. Veel trainingen voor KLM gedaan, door het hele land gewerkt, projecten verzorgd bij grote reisorganisaties als bijv TUI.  Ik heb het altijd erg leuk gevonden om kennis over te dragen, met mensen te werken. Naar mensen te luisteren en te zien wat er nodig is of om te zien hoe iets beter, efficiënter kan. Nadat de kinderen geboren waren heb ik een eigen zakelijk reisbureau gerund. In mijn vrije tijd werkte ik als jurylid bij de KNGU afdeling ritmisch gym. Dit omdat mijn oudste dochter op hoog niveau sportte en nog sport. Om dit te mogen doen heb ik hiertoe een speciale opleiding gevolgd. Daarnaast werkte ik als communicatie medewerker en coach bij de stichting KOPS. Deze stichting zet zich in voor kinderen en ouders die de dupe zijn van een complexe echtscheiding met oudervervreemding / ouderverstoting tot gevolg. Bijna iedereen in zijn / haar omgeving kent wel iemand die niet met zijn of haar ex partner meer door één deur kan. De communicatie is weg, en soms ziet het kind zijn/haar vader of moeder niet meer. Dat is onacceptabel. We hebben het dan niet over gevallen van ernstige mishandeling, maar puur omdat de “ verstotende ouder “ erg boos is of zelfs een wrok koestert tegen de andere ouder.

In Barendrecht is het aantal scheidingen hoog.

Ik wil me gaan inzetten en hard maken voor een “ EHBS “ een eerste hulp bij scheidingen. Zodat de kinderen niet klem dreigen te komen. Dat Jeugdzorg buiten de deur blijft en er een team van gespecialiseerde professionals met deze gezinnen aan de slag gaat. Ook op het gebied van schulden en armoede. Het is al zwaar genoeg om een echtscheiding door te maken en het is fijn als er een team is wat op alle fronten helpend kan zijn om de balans weer terug te vinden.

Ook het welzijn van de ouderen staat bij mij hoog in het vaandel. De eenzaamheid in deze groep is groot.Verder zou ik graag zien dat de kloof tussen oud Barendrecht en carnisselande kleiner wordt of zelfs verdwijnt. Dat er bepaalde activiteiten voor en door de jeugd in Carnisselande gecreëerd kunnen worden, zodat ook het aantal hangjongeren in Carnisselande een doel heeft en een fijne plek. Dit zijn de onderwerpen waar mijn aandacht naar uitgaat en waar ik met de andere kandidaten van de PvdA het verschil wil maken voor u.