Fractievoorzitter PvdA Barendrecht

Winnie Hofland

Planning & Control, Samenleving
Winnie Hofland

Over Winnie Hofland

Ik ben Winnie Hofland, 49 jarige alleenstaande moeder van 2 prachtige dochters, Feline (17) en Lisanne (15). Op 18 jarige leeftijd begon ik mijn loopbaan in de Accountancy. 8 jaar lang leerde ik alle facetten van het bedrijfsleven kennen in allerlei branches en van eenmanszaak tot multinational. Ik maakte de overstap naar een van mijn accountancy klanten, Cap Gemini, als Financial Controller en behaalde de post-HBO-opleiding Register Controller. Vervolgens verliep mijn loopbaan via consultancy (financieel en operationeel), controlling en interim management meer naar marketing en communicatie. Als trainer en coach hield ik mij bezig met persoonlijke ontwikkeling maar ook bedrijfstrainingen voor managers en communicatietrainingen voor groepen. Werken met mensen is mijn passie!!

Door onvoorziene omstandigheden, gezondheidsuitdagingen en de “verrassingen” die het leven soms biedt kwam ik in een moeilijke periode terecht waarbij ik moest knokken voor bestaanszekerheid, een dak boven mijn hoofd en eten op tafel, voor mijn kinderen en mijzelf. Deze periode, van bijna 10 jaar, heeft mij geleerd dat IEDEREEN maar ook echt IEDEREEN met de andere kant van de medaille te maken kan krijgen…en  hoe belangrijk het is dat er dan een sociaal vangnet is en hulp om weer uit die krater te klimmen.

Helaas trof ik op mijn zoektocht naar hulp veel gesloten deuren en nog meer regelgeving en beleid die haaks stonden op de hulp die ik zo hard nodig had. Dit was voor mij DE reden om me politiek en sociaal in te gaan zetten voor onze samenleving omdat ik denk dat het beter moet!!

In een rijk dorp als Barendrecht zouden niet bijna 100 gezinnen afhankelijk moeten zijn van een voedselbank, 800 kinderen onder de armoedegrens moeten leven en de wachtlijsten voor een huurwoning meer dan 6 jaar bedragen!! Door meer maatwerk te leveren en integrale oplossingen te bieden kan er veel effectiever en adequater echte hulp worden geboden. Niet kijken naar de beleidsregels, maar kijken naar de individuele situatie en daarop de best mogelijke integrale hulp bieden, zodat de hele samenleving daar baat bij heeft!
Een van de zaken waar ik al jaren samen mijn dochters voor inzet is de aanpak van kinderarmoede en schuldenproblematiek. Mooi voorbeeld is de petitie Klijnsma-gelden die wij onlangs op touw hadden gezet: geld voor kinderen in armoede moet naar kinderen in armoede en niet naar lantaarnpalen of een wegverlegging.

Wij wonen nu alweer bijna 10 jaar in de wijk Meerwede-noord in Carnisse. Zelf ben ik opgegroeid in Rotterdam-Hillegersberg en Kralingen. Ik woon met veel plezier in deze wijk, kindvriendelijk en een fijne veilige buurt, al maak ik me wel zorgen over de parkeerproblemen in deze wijk!

Ik zou graag zien dat er een betere sociale verbinding komt tussen Carnisse en het oude dorp. Vooral voor  jongeren vanaf 16 jaar is er in Carnisse, maar eigenlijk in heel Barendrecht behalve sport nauwelijks iets te beleven. Dit moet anders. Een breed cultureel centrum, buitenrecreatie, een mooie bibliotheek, een bioscoop, een festivalterrein of uitgaansgelegenheden voor jongeren zijn een must als we ze hier in Barendrecht willen houden en daarmee ook andere sociale problemen in de wijken willen voorkomen!

Naast deze zaken maak ik mij ook zorgen over het woonbeleid in Barendrecht. De vrije sectorhuurprijzen zijn enorm gestegen waardoor er in het segment van 700 tot ca.1000 euro vrijwel geen aanbod meer is. Dit heeft mede tot gevolg dat er geen doorstroming is vanuit goedkopere huurwoningen en daardoor wachtlijsten extreem lang zijn. Er moeten meer betaalbare huur- en koopwoningen in Barendrecht komen zodat onze jongeren, eenoudergezinnen en minima ook betaalbaar kunnen wonen want een diverse samenleving is waar ik me voor inzet!

Kortom, een eerlijke samenleving met goede integrale maatwerkoplossingen voor de kwetsbaren, voldoende betaalbare woningen, aanpak van de parkeerproblematiek in Carnisse en meer mogelijkheden voor onze jongeren is waar ik mij voor ga inzetten.

Mag ik daarbij rekenen op uw stem op 21 maart?

Winnie Hofland Kandidaat nummer 2

PvdA Barendrecht