De PvdA heeft inclusie als een kernpunt van haar beleid omarmd, met als doel een hechte gemeenschap te bevorderen waarin elke inwoner zich erkend en betrokken voelt. Deze inzet voor inclusie komt voort uit de overtuiging dat een gemeenschap pas echt welvarend kan zijn wanneer ze toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun achtergrond, afkomst, leeftijd of beperking.
Op 2 augustus jl. heeft de PvdA Barendrecht een constructief gesprek gehad met Freddy May, een gewaardeerde coördinator van het Nationaal Ouderenfonds voor Oudere Migranten (NOOM). In overeenstemming met haar doelen, streeft de partij naar effectieve betrokkenheid van mensen met een migratieachtergrond en bevordert ze inclusiviteit binnen de Barendrechtse gemeenschap. Dit gesprek bood een platform om de succesverhalen en ervaringen van Freddy te delen en waardevolle inzichten uit te wisselen.
Freddy May arriveerde in 1969 in Nederland om economie te studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn aankomst viel samen met de aanzienlijke migratie van Surinamers naar Nederland na de onafhankelijkheid van Suriname. Met grote toewijding vervulde Freddy de rol van adjunct-directeur bij de Stichting Sociale Belangen Surinamers, waar hij nieuwkomers ondersteunde en financiële begeleiding bood. Later kreeg hij de opdracht om verschillende stichtingen te verenigen in de Kategoriale Rijnmondse Organisatie van Surinamers voor Beleidsbeïnvloeding en Emancipatiebevordering (KROSBE) in 1984.
De invloed van Freddy reikte verder dan de Surinaamse gemeenschap. Hij speelde ook een cruciale rol bij het samenbrengen van diverse migrantengroepen, waaronder gastarbeiders uit landen zoals Turkije, Marokko, Italië en Spanje. Deze opmerkelijke samenwerking leidde, onder zijn deskundige leiding, tot de oprichting van de Stichting Stimulans in 1995.
Dit recente gesprek heeft ons nieuwe perspectieven geboden en versterkt onze voortdurende inzet bij de PvdA Barendrecht. Wij zijn dankbaar voor deze waardevolle uitwisseling en waarderen de inzichten van Freddy zeer. De PvdA kijkt uit naar verdere samenwerking en blijft vastberaden om inclusiviteit te bevorderen en een gemeenschap te smeden waarin eenieder zich welkom voelt.