Dag van de arbeid!

1 mei 2020

Vandaag is het 1 mei, de dag van de arbeid. Voor het ontstaan van de Dag van de Arbeid gaan we terug naar het jaar 1889. Tijdens het eerste congres van de internationale socialistische organisatie ‘Tweede internationale’ wordt besloten het jaar erop op 1 mei te demonstreren. Aan de oproep wordt massaal gehoor gegeven, blijkt in 1890 tijdens de eerste georganiseerde Dag van de Arbeid. Op 1 mei 1890 vond de eerste officiële editie van de 1 mei demonstraties plaats. In de Verenigde Staten en een groot deel van Europa gaan mensen de straat op voor de achturige werkdag, betere arbeidsvoorwaarden en het behoud van vrede. In de jaren hierna verwordt de Dag van de Arbeid tot een jaarlijks terugkerende traditie.

Er zijn al veel dingen bereikt maar we zijn er nog lang niet!

Juist nu vinden wij het belangrijk om deze dag te vieren. Op 1 mei vieren wij namelijk de rechten van de arbeiders, dit was niet altijd vanzelfsprekend. Op deze dagen vieren we de rechten en herdenken we de mensen die voor deze rechten gevochten hebben. Iedereen moet zich aanpassen in deze tijden. Daarom geven wij al onze leden in Barendrecht een rode roos. Natuurlijk doen wij dit op gepaste afstand, veiligheid staat voorop!

Rond 15:00 uur was Daphne Plaizier de webmaster en lid van team communicatie te horen live op Exxact Barendrecht bij Sebastiaan van Mill in ‘Met van Mill door de middag’. In dit telefonische interview heeft zij verteld waar 1 mei voor staat en waarom deze dag zo belangrijk is. Heeft u niet kunnen luisteren? Het fragment is hieronder terug te vinden.

We hebben bijna alle leden kunnen bezoeken vandaag om ze een roos te overhandigen. De vele leuke reacties van de mensen die wij hebben kunnen verassen maken ons ook weer blij. Het is fijn om iedereen even gesproken en gezien te hebben. Van jong tot oud, iedereen is welkom bij de PvdA Barendrecht.

Reshma Roopram en Cengiz Tutar vertellen nogmaals in een video waarom 1 mei zo belangrijk is!

 

update 4 mei 2020

Wij staan in de schakel! Heeft u het al gezien?