Buitengewoon commissielid

Manpreet Chand

Ruimte
Manpreet Chand

Over Manpreet Chand

Mijn naam is Manpreet Chand. De meesten in Barendrecht kennen me ook als Manny. Ik ben 25 jaar oud en heb mijzelf kiesbaar gesteld voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018 in Barendrecht. Om te beginnen wil ik iedereen vragen om gebruik te maken van het recht om te stemmen. Er zijn heel veel landen op onze aardbol waar er geen gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden of waar stemmen überhaupt verboden is. De gemeenteraadsverkiezing is de meest decentrale vorm van democratie. Wij wonen in een prachtig land waar iedereen het recht heeft om zijn of haar stem uit te brengen en laten we hier dan met ze allen ook gebruik van maken! Motiveer elkaar om te gaan stemmen, want samen kunnen meer dan alleen!

Uit mijn comfortzone !

Als 12 jarige jongen keek ik altijd op tegen de mensen die op de universiteit zaten. Op jonge leeftijd wist ik het al en stelde ik mezelf een ambitieuze doelstelling om ooit op de universiteit te studeren. Ik heb een hele mooie pad mogen bewandelen van het VMBO naar HAVO en van HAVO naar HBO en uiteindelijk van HBO naar de Universiteit. Met trots kan ik jullie bekend maken dat ik in maart afstudeer als Bestuurskundige aan de Universiteit Leiden. Ik heb mezelf aangeleerd om uit mijn comfort zone te leven en dat heeft er voor gezorgd dat ik dit studietraject heb gevolgd. Ik had een duidelijke doelstelling en door hard werken heb ik deze ook behaald. Uit je comfort zone gaan vind ik heel belangrijk voor mijzelf, omdat ik dan het uiterste uit mezelf haal. Mezelf kandidaat stellen is ook uit mijn comfort zone gaan. Strijden voor mijn achterban, verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen, doorzetten en niet opgeven zijn voor mij belangrijke punten.

Voor de rest ben ik een vegetariër (dus eet geen vlees en vis), omdat ik vind dat iemand die duurzaamheid beaamt en promoot ook een duurzaam lifestyle moet hebben. En deze duurzame lifestyle probeer ik mezelf aan te leren door bijvoorbeeld mijn eigen groenten en fruit te kweken. Zo heb ik mijn eigen moestuin op de 1ste Barendrechtseweg waar in de lente en zomer vaak te vinden ben. Het is belangrijk dat we bewust worden dat we de aarde aan het verpesten zijn en dat er iets gedaan moet worden. Dat “iets” daar wil ik samen met u naar opzoek gaan, want ik geloof erin dat we dit samen moet doen. Als we de krachten bundelen kunnen we ervoor zorgen dat we de aarde mooier achterlaten dan dat we haar hebben aangetroffen!

Mijn speerpunten:

Ten eerste het zeker zijn van een circulaire economie, waarbij al het afval verbruikt wordt. Als wij klimaatverandering willen tegengaan moeten we onze lifestyle aanpassen en om te beginnen wil ik dit realiseren door afvalreductie en afvalrecycling. Deze lifestyle moet worden gecommuniceerd naar de Barendrechtse huishoudens, bedrijven en scholen. Er moet een duidelijk beeld gevormd worden, waarom we het doen en voor wie we het doen?

Ten tweede het zeker zijn van een krachtige verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Krachtige verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven is belangrijk. Samen met bedrijven en scholen wil ik een talentenprogramma opzetten waar ambitieuze leerlingen en studenten zich kunnen aanmelden.

Ten derde een goede voorlichting en educatie op het gebied van nieuwe technologieën op alle basisscholen. Mijn doel is om meisjes en jongens digitale vaardigheden bij te brengen op een leuke, toegankelijke manier. Ik geloof dat we kinderen in de digitale wereld ook deze vaardigheden moeten leren om de wereld om zich heen te begrijpen. Het is de bedoeling dat kinderen de “achterkant” van de apparaten leren kennen die ze dagelijks gebruiken. Door middel van voorlichting kunnen kinderen proeven van programmeren en zo hun digitale talenten ontdekken.