Alleen samen uit de crisis!

Door Cengiz Tutar op 31 oktober 2020

Alleen samen uit de crisis!

De afgelopen twee jaar heeft de PvdA zich, zowel in de raad als in het college, hard gemaakt voor een sociaal en eerlijk Barendrecht met extra aandacht voor kwetsbare inwoners. Zo wordt er mede dankzij de PvdA meer ingezet op betaalbaar wonen, is het kindpakket een feit en worden kwetsbare ouderen extra ondersteund via onze welzijnspartners. Om inhoudelijke punten voor elkaar te krijgen is het in de politiek altijd belangrijk om een meerderheid te krijgen; met de coalitie of oppositie. Tot nu toe doen alle partijen hieraan mee en niemand sluit elkaar uit. Zo hoort het ook.

Covid19 

Sinds maart verkeert onze land in een Covid19-crisis en alle inwoners worden hierdoor persoonlijk geraakt. Door het verlies van naasten, het verlies van werk en zelfs een dak boven het hoofd. Ook is er een forse toename van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit maakt het des te kwalijker dat EVB, met voorop fractievoorzitter en Forum voor Democratie-senator Lennart van der Linden, deze crisis misbruikt om de coalitie, en in het bijzonder de wethouder zorg, welzijn & volksgezondheid persoonlijk en publiekelijk, zonder wederhoor, aan te vallen en te veroordelen.

De bevindingen van het integriteitsonderzoek naar Lennart van der Linden zijn glashelder:

Lennart van der Linden (EVB) heeft niet integer gehandeld ten aanzien van de verschillende onderdelen van de Melding afzonderlijk alsook gezamenlijk bezien. Lennart van der Linden (EVB) heeft in strijd met de Gedragscode, met name dienstbaarheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid, gehandeld. Daarnaast heeft Lennart van der Linden (EVB) in strijd met de artikelen 3.1 en 3.4 van de Gedragscode gehandeld. Tenslotte heeft Lennart van der Linden (EVB) in strijd met een afspraak van het presidium van 3 november 2016 gehandeld.

Op basis van het vooronderzoek wordt vastgesteld dat Lennart van der Linden niet heeft gehandeld zoals een goed volksvertegenwoordiger betaamt.

Helaas reageerde de EVB hierop door zich verder in te graven en nu ook de burgemeester van partijdigheid te beschuldigen. Je moet het maar durven: je zo ingraven en vervolgens zes andere partijen én de burgemeester oproepen uit de loopgraven te komen.

Hoe nu verder?

Het aantal Covid19-besmettingen neemt fors toe en in de regio Rotterdam gaat het niet goed. De situatie is kritiek. Op Rijksniveau, regionaal niveau en lokaal niveau moet er alles aan gedaan worden om het aantal besmettingen terug te dringen. De vraag is of de EVB zich nu kan richten op de crisis en de uitdagingen waar onze inwoners voor staan óf dat de partij liever verdergaat met persoonlijke aanvallen die vooral of alleen bedoeld lijken om het bestuur van Barendrecht te beschadigen. Door deze aanvallen is het Bestuur van Barendrecht veel bezig met het beantwoorden van vragen terwijl alle tijd, geld en energie juist nu hard nodig zijn om samen uit deze crisis te komen. Als onze oproep geen gehoor vindt bij de fractievoorzitter van EVB, dan misschien bij de overige fractieleden: onze inwoners hebben ons nu hard nodig!

 

Bestuur PvdA Barendrecht

Cengiz Tutar

Afdelingsvoorzitter

 

 

Cengiz Tutar

Cengiz Tutar

Wie ben jij? Ik ben 42 jaar, sinds 2017 de afdelingsvoorzitter van de PvdA Barendrecht. Samen met mijn vrouw en dochter van 2 jaar ben ik woonachtig in de wijk Vrijenburg. Daarvoor heb ik een paar jaren gewoond in de wijk Waterkant. Mijn studie Turkse muziek aan de toenmalige Hogeschool voor Muziek en Dans, momenteel

Meer over Cengiz Tutar