Cengiz Tutar

Wie ben jij?

Ik ben 42 jaar, sinds 2017 de afdelingsvoorzitter van de PvdA Barendrecht. Samen met mijn vrouw en dochter van 2 jaar ben ik woonachtig in de wijk Vrijenburg. Daarvoor heb ik een paar jaren gewoond in de wijk Waterkant.

Mijn studie Turkse muziek aan de toenmalige Hogeschool voor Muziek en Dans, momenteel Codarts, heb ik met succes afgerond. Als uitvoerende en docerende musicus op het gebied van de Turkse muziek heb ik in diverse plaatsen in Nederland lesgegeven en heb ik op het podium gestaan in heel Nederland en Vlaanderen. Ik heb mij tevens ingezet voor multiculturele projecten met als doel mensen met elkaar te verbinden en het aanmoedigen van diversiteit.

Ik zet mijn gedrevenheid en brede ervaring binnen het culturele veld tevens in voor het Barendrechts culturele veld als bestuurslid van een onafhankelijk adviesorgaan, de Culturele Alliantie Barendrecht.

Sinds 2006 ben ik werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ik heb dagelijks te maken met jongeren van het praktijkonderwijs tot en met het vwo, waarbij het grootste gedeelte van mijn tijd besteed wordt aan het vmbo, veelal jongeren met speciale bagage. Vertrouwen, zorgvuldigheid, deskundigheid en passie horen van enorme waarden aanwezig te zijn binnen mijn werkveld.

Naast mijn werkzaamheden houd ik erg veel van sport, wandelen, lezen en koken.

Waarom ben je lid geworden?

Met mijn sociale achtergrond ben ik van mening dat ik mensen kan verbinden met elkaar.

Ik ben lid geworden om mijn bijdrage te kunnen leveren aan deze warme, sociale partij en aan de Barendrechtse samenleving.  Sinds 2017 ben ik de afdelingsvoorzitter van de lokale PvdA en ik wil mijn blijven inzetten om de afdeling nog krachtiger te maken dan het al is.

Waar ga jij je voor inzetten/wat zijn jouw idealen?

Ik heb mij als raadslid kandidaat gesteld, omdat ik vanwege mijn ervaringen binnen het onderwijs, kunst en cultuur een bijdrage wil en kan bieden aan de Barendrechtse samenleving.

De landelijke problemen in het onderwijs zijn bekend. Huiswerkbegeleiding moet toegankelijk zijn voor iedereen. Nu zien we dat dit minder of helemaal niet toegankelijk is voor een groep ouders met een minder besteedbaar inkomen. Ieder kind heeft recht op gelijke kansen binnen het onderwijs.

Er moet een krachtige cultuureducatie komen, want kunst en cultuur dragen bij aan de ontwikkeling van het kind. Deelname aan kunst en cultuur is meedoen in de maatschappij. Een aantal Barendrechtse scholen maakt gebruik van de middelen via het Jeugdeducatiefonds, dat is heel goed. Alleen moet er veel meer gebeuren. De samenwerking tussen het onderwijs, kunst en cultuur moet versterkt worden. Dit is in deze tijd juist zo belangrijk, waarbij jongeren vaak te maken hebben met spanningen en depressieve gevoelens en deze klachten nemen toe.

Kunst en cultuur kunnen ook een middel zijn om de eenzaamheid te bestrijden onder jongeren en ouderen, onder iedereen die eraan lijdt. De bestrijding moet niet in woorden blijken, maar in daden.

Op dit moment is vrij weinig te doen voor jongeren in Barendrecht, met als gevolg dat ze vaak hangen op straat. Hierin zie ik veel kansen en uitdagingen.

Wat is volgens jou het mooiste plekje in Barendrecht?

Barendrecht kent veel mooie plekken. Er zijn twee mooie plekken in Vrijenburg waar ik graag loop en kom.

De Voordijk kruist Avenue Carré en Avenue Carnisse en hier heb ik de mogelijkheid om naar het oude dorp te lopen of richting Rhoon. De natuur in de omgeving van de Voordijk zorgt voor een innerlijke rust en inspireert mij op een aanzienlijke manier.

De fietspaden, de vele groene gebieden in Barendrecht zijn fantastische plekken om een wandeling te doen, te sporten en te fietsen.

Wilt u kennismaken met mij? Wilt u met mij in gesprek? U kunt gerust een mail versturen naar [email protected]. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.